Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Diskutující by se měli zamyslet, jestli chtějí kvalitní školství pro své děti. Pokud ano, měli by učitele podpořit.

0 0
možnosti

Diskutující by se měli zamyslet, zda si tenhle statečný učitelský odborář jen neplete kvalitní školství s kvalitní výplatou:-)

1 0
možnosti

Abychom byli v obraze: "Obrovský" počet 3 700 signatářů představuje cca 2 % všech učitelů regionálního školství, případně 1,5 % všech pedagogů základních a středních škol.

0 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu je to více lidí, než kolik má kdejaká politická strana...

0 0
možnosti

Srovnáváte se s platem VŠ vzdělaných zaměstnanců. Mají všichni pedagogičtí pracovníci VŠ vzdělání? Ne - pak prosím srovnávejte jen skupinu s takovým vzděláním.

V celostátní průměru jsou zahrnuti i pracovníci na exponovaných pozicích (ředitelé a ostatní vedoucí pracovníci s platy přes 95 tis.). Pokud bychom nezapočítali tuto desetinu vysokoškoláků (D9), bude průměrný plat na hranici mediánu - cca 44 tis. Kč. Teprve s tímto údajem je srovnání korektní. (Také do svého průměru nezahrnujete osoby s pedagogickým vzděláním na úřadech, výzkumných ústavech, ministerstvech.) Ale to se jako argument nehodí, že.

0 2
možnosti
Foto

Plete učitele s pedagogy...

0 0
možnosti

Nějaké stávky jsou na nic. Nejlepší je se sebrat a jít pracovat jinam. Já to po několika letech ve školství udělal a dneska se mám fajn. Celá rodina nemá problém vyžít jen z mého platu.

1 0
možnosti
Foto

A kdo pak bude učit? :-D

0 0
možnosti

Je mi vás líto - učitel odborář!Děšivá kariéra...

0 1
možnosti

200 000 učitelů a 40 000 lékařů není žádná voličská základna. Nikdo vás nebude podporovat, stejně jako nebude podporovat lékaře. A vy jste ještě k tomu tak chytrý,

že jste kdysi kritizoval lékaře. Předem prohraný boj. Jinak nástupní plat lékaře je také 28 000 jako u učitele.A medicína je poněkud těžší, nebo ne ?

0 1
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.