Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a90n 66V27á85v50r73a

13. 11. 2019 9:22

Myslim ze nejlip vypovida o situaci to ze maji cesti ucitele ve srovnani s prumernym platem min nez slovaci. Proste ty penize proplytvane na jizdenky zdarma a narust poctu uredniku ted chybi ve skolstvi Rv

1 0
možnosti

Ak su na tom Cesi horsie vo vyske ucitelskeho platu oproti priemernym platom pracovnikov s VS vzdelanim, bez uvedenia podrobnejsich statistik to este vzdy moze byt dane aj tym, ze by na Slovensku boli nizsie aj platy ostatnych pracovnikov s VS vzdelanim :-/

0 1
možnosti

Tak hlavně, že od učitelů stát přijímá sto procent jejich píle ... všichni žáci prospívají, zvládají učivo a všechny zkoušky, díky jimž se dostanou dál na školu, kterou si vyberou....;-D

0 0
možnosti

Hned v první bodu je určitý rozpor,protože učitelé o nic nepřišli,protože nic neměli..tedy ani těch Vašich avizovaných 20tis.Srovnávat vysokoškolsky vzdělané učitele s ostatními zeměmi je chválihodné a i správné,ale když to tak uděláme v každým oboru,tak továrny jsou bez dělníků,léčit nemá kdo,ale Vy jako učitelé budete ve vatě? Jste samolibý,sobecký a nerealistický.Neexistují v tomto sátě pouze učitelé,pouze doktoři apod.Státní sektor je závislý na tom,kolik mu soukromý vydělá a pak přerozděluje. Vy se nemůžete s platy porovnávat se soukromým sektorem,který Vás financuje,to je dost mylná představa.Vy se dost dobře nemůžete ani srovnávat s ostatními vysokoškoláky ve státě,jelikož třeba pracují v bance...soukromé bance....Ano,každý si zaslouží více,pokud si tedy zaslouží,ale je třeba žrát,ale příliš nemlaskat.....

10 7
možnosti

D72a26v55i62d 18P23e11š28e62k

12. 11. 2019 18:04

Bohuzel nemate dost informaci. Zeme ktere nasadily platy ucitelum na vyssi pricku, tak nyni maji vyssi produkci, jejich firmy snadneji prechazeji na prumysl 4.0 a vubec jsou lepe pripravene na obdobi ekonomicke krize. Vzdelanejsi spolecnost ma vetsi flexibilitu v zamestnavani, protoze pro zamestnance neni takovy problem zmenit za rok kvalifikaci a jit pracovat do jine firmy v jinem sektoru.

A bohuzel kdyz mate vyborneho studenta gymnazia, ktery vidi plat ekonoma v bance a plat ucitele matematiky na ZŠ, tak pujde do banky misto toho aby deelal dalsi vyborne studenty...

Kdyz Svedove, Svycari a Finove zvedli platy ucitelum, tak to nedelali pro sve deti, ale pro sve vnoucata. Dnes jejich vnuci vychazi skolu a vsichni jsou vysmati, protoze i velmi nakladne soc systemy jsou u nich udrzitelne diky vzdelane populaci. Firmy chteji vzdelane lidi, rodice chteji vzdelane deti a kdyz jde ucitel tisknout pracovni listy, tak vytiskne jeden do lavice, protoze skola musi setrit, neni to jen o platech... do toho ta silena inkluze, ktera je neskutecne draha a ublizuje detem i ucitelum. Inkludovane deti nikdy nebudou na zodpovednem miste a penize za jejich vzdelani se nikdy nevrati, protoze jako pomocni zednici, kuchari nebo cisnici to na danich neutahnou.

2 1
možnosti

Řeči tohoto pána a pana Dobšíka jsem slýchával už před dávnými lety. Pak jsem studoval pedagogickou fakultu a slýchával jsem je dál. Říkal jsem si, že než dostuduju, tak se něco změní. Nezměnilo se nic. Pak jsem několik let učil a poslouchal jsem stály ty samé řeči. Až jsem nakonec ze školství odešel a dobře jsem udělal. V klidu jsem mohl mít manželku na rodičovské, doma dvě malé děti, splácet hypotéku i úvěr za auto a ještě nám dost zbylo. Doporučil bych to všem učitelům. Přestaňte poslouchat tyto dva pány a jděte dělat něco jiného. Od charity tu jsou jiní.

2 0
možnosti

jestli myslite autora a Dobsika, tak ti skolstvi fakt neridi...

0 0
možnosti

1. Nerealizace velmi populistického rozhodnutí zvyšovat plat státních (komunálních) zaměstnanců v průběhu roku je prý důvodem ke stávkové pohotovosti. Rozhodnutí bylo oprávněné. Ostatně ve státním rozpočtu pro rok 2018 navýšení nefigurovalo.

2. Poslanci, zákonodární suveréni, si dovolili nesouhlasit s návrhem zákona - šups do stávky.

3. Ministerstvo si dovolilo realizovat svoji povinnost a připomínkovat (nesouhlasně) vyhlášku. Bez ohledu na to, že byla z rukou ministryně, drancující státní rozpočet neuvěřitelným způsobem. To si ovšem zaslouží stávku.

4. Již samotná existence návrhu (spíše úvahy) na změnu úvazku školního funkcionáře je důvodem ke stávce. Rozumný výsledek nezajímá.

5. Vyčkejme celoročních výsledků

6. Konflikt s premiérem, nikoliv ministrem

7. Které ministerstvo má gesci nad zařazením pracovníků školství do tříd? Není-li jednoznačné, pak jistě může mít svůj názor i MŠMT.

10. Nechtěli jste 2700, nechcete část do odměn (zřejmě tedy existují jen průměrní učitelé, kteří mají dostat zglajšaltované platy). Tento problém znám i z výrobní sféry (socialistické i kapitalistické) - nikdy se nelíbil těm podprůměrným.

Poznámka: Tarify neurčují odbory, mají jen poradní hlas.

4 3
možnosti
Foto

Zdravím.

sledovala jsem jeden pořad, který byl sondou do životů škol, do problematiky školství. V pořad jste vystoupil jak Vy , tak paní Růžičková. Navzdory všemu, co něchám teď stranou - mluvili jste dobře. Ale. Ten pořad byl naprsto mimo nějaký zajímavý čas...proč nezksíte alarmovat a otravovat aby to pustili znova??? a s největší omluvou musím říct, že pokud chcete bojovat - a ano bojujete i za mne, proboha buďte ale mnohem větší ranař. Nemůžete u takovéhle příležitosti, kdy to může a mělo by mít mediální dopad, působit jako mouchy snězte si mě, byť opravdu zjevujete věci podstatné a dobře že tak. Tam zaznělo třeba i to, jak celá spolupráce s ministerstvem je tak jedenou za rok, jinak nikde nikdo..důkaz jak nepracují!!!.

Víte, tady se nadává na Roberta Čapka. Ale takoví máte být i vy. Chcete-li být v čele hnutí. Psát články a nemazat se s tím. nechávat otevřenou diskuzi - proboha to je ten nejhorší důkaz účovství - něco jsem řekla a ty mlč...

Pan Čapek se prostě nelíbí, protože zjevuje něco, co prostě podepíšu. Řada učitelů si umí užít pozici převahy tak blbě, až to bolí, lpí na nesmyslech a nedej bůh se po nich chtít větší rozhled... nojo, to se nelíbí.

Ale pokud chcete něčeho dosáhnout, nesmí to zavánět měkkotou a sehnutím hlavy. Řadu věcí si za tu dobu nadělali učitelé sami i tím, jak nakonec couvnou. Když po mně chtěl ředitel posvěcení blbosti, dokázala jsem vzdorovat jako jediná se sboru tak, že blbost zůstala na jeho bedrech protože věděl , že se mnou prostě nehne. Budete se divit - ale nakonec tohle budí respekt.

Bombardujte a buďte zkrátka válec, když něco chcete. Všechno to dopadlo jako u žouželí a já tady dávaám zapravdu ředitelům, že v tom systém fakt nebyl.

4 0
možnosti
Foto

Krásný den, děkuji Vám za podporu. O který pořad šlo? Asi mi unikl... Byl jsem ve středu na DVTV. Kde byla kolegyně Růžičková? Na úroveň pana Čapka se ovšem snižovat nechci. Snažím se vyjednávat, nikoliv jen kritizovat jako on...

0 0
možnosti

M42i84r47e67k 12Ř75í41h27a

12. 11. 2019 9:04

Pane autore, jistě máte pravdu v mnohém, ale neřekl jste kde na to stát má brát. Učitelé jako všichni státní zaměstnanci do rozpočtu nic nedávají. Pokud ho my komerční zaměstnanci, OSVČ a firmy nenaplníme tak těžko může stát přidávat peníze na cokoli. Přestože se ekonimice daří většina komerčních zaměstnanců si může nechat o vašich platech zdát. A pokud nezvýší svoji produktivitu nikdo jim nepřidá. Je u učitelů růst platů podpořen zvýšenou produktivitou? Lepší se vzdělání naších dětí? Obávám se, že nikoliv. Celkově se české děti ve všech srovnávacích testech propadají na nižší pozice. Rád bych, aby se tento trend otočil. Pak bude růst vašich platů zasloužený a nikoli získáný vydíráním. Z mého pohledu je každý státní zaměstnanec i můj zaměstnanec a nemá nárok na stávku, protože bere z mého. A pokud se mu to nelíbí, může to zkusit v komerčním sektoru. A to říkám s plným vědomím, že jeden učitel je v rodině - a nestávkoval protože mu to přišlo nedůstojné,

14 2
možnosti

Ach jo, vaše tvrzení je opět oborově šílené. Představte si, že zrušíme školství. Kdo bude hlídat děti po většinu dne? Víte kolik bude stát producenty peněz zajištění jenom tohoto hlídání? A k tomu ještě nejbohatší rodiny budou platit vzdělaného vychovatele nebo se jimi na úkor produkce peněz stanou sami. Podnikatelé pak mají tu drzost, že po té, co jejich politická reprezentace zrušila učňovské školství, požaduje na státu, potažmo na školství adepty do řemeslných oborů. Zaplaťte si vlastní školství pro průmysl a peníze na základní vzdělání se mohou velmi efektivně navýšit. Pokud se v nějakém srovnávání naši školáci propadají, pak je jasné, že je školství dlouhodobě podfinancované. Podfinancované konání dopadá jako Potěmkinova vesnice. Lidé jako vy jsou prostě jaksi nesoudní.

2 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS