Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J29i51r56i 55T93i31c86h14y

27. 5. 2020 16:17

Mam i nejake znalosti o skolstvi v zahranici. Hodnotim situaci tak, ze na ministerstvech sedi vysoce placeni zamestnanci, kteri by v podstate nemeli co delat a tak si stale vymysli nove reformy a nabouravaji skolni vyuky, ktere se jiz osvedcily po staleti.

2 0
možnosti

Plaga je naprosto neschopným tajtrlíkem, co neměl na postu ministra (podobně jako nekonečná řada jeho předchůdců) co dělat. Drahoš není bez svých "poradců" schopen říci jediný svůj vlastní názor, za nímž by si mohl stát. Duo Plaga & Drahoš, to jsou totiž přesně ti, kteří jako by měli v popisu práce školství uz jen dorazit.

Pan Feřtek, to je také kapitola sama pro sebe, paralela 50. let minulého století. Tehdy prý také nebyli žádoucí vzdělaní lidé. Do řady vedoucích funkcí tak byli dosazováni dělničtí kádři a podle toho to také vypadalo. A jak je vidět (nejen ve školství), pěkně se nám to zase vrací. A asi ne jen tak bezúčelně....

Autorovi článku karma R^

7 0
možnosti
Foto

opravdu naše školství nemá jiné problémy, že se musí zabývat takovou ptákovinou???

5 0
možnosti

Pěkně napsáno. Ministr Plaga evidentně svou funkci nezvládá, proto hledá podporu u neziskovek typy Eduin, aby dostal mediální podporu tzv. expertů.

12 0
možnosti
Foto

Achjo s Vámi i paní Růžičkovou. Nejprve se v době, kdy nemálo učitelů pracně školí na dálku školní ajťák v lecčems, aby vůbec došlo ke spojení s dětmi, co jsou v tomhle směru a v jazycích dávno dál než učitel, dozvíme od paní Růžičkové...a teď by měli učitelé hodnotit ústně? jak? Nejsou na to zvyklí, nikdo je to nikdy neučil:));-D ...tak protože slova jsou těžká, učitel to potřebuje naučit, sakra... chudák učitel:)) tak se vymyslí, jak. A to se zas dozvíme ...rád bych řekl, že učitelé nic takového nepotřebují.

No...pravdu nemáte. Když jsem si četla slovní hodnocení ucitelky na základní škole jako třeba ...fuj....dneska zas fuj...a vyčítání písmene nakřivo, naučit to potřebují. A naučit potřebují leccos. Hlavně si uvědomit podstatu svojí služby a profese a aktuální a momentální naprostou zbytnost v době, kdy jsou třeba doktoři, pekaři, prodavači, sestry...pečovatelé. vědci, vývojáři....A lidi z terénu. V denní praxi, co jsou mnohdy ixkrát víc v obraze věcí než učitel. Takže učit můžou.

2 7
možnosti

"Představte si ve vaší bujné fantazii situaci, že by najednou v červnu začaly desítky tisíc kantorů a tisícovky škol psát nově slovní či formativní hodnocení. V životě to tito učitelé nedělali a nikdo je to neučil. Rodiče a děti na takové hodnocení nejsou zvyklí. Někteří kolegové učí i přes 200 dětí, a to třeba jen hodinu týdně ve skupině dalších 30 žáků. A najednou - ejhle, slovní hodnocení !

Zdroj: https://zuzanaruzickova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751947";

Tolik k přesné citaci článku,který si berete do pusy.

Ano! Slovní a formativní hodnocení mají svoje specifika, milá paní Radko. Musí se to umět napsat. Jinak můžeme za slovní hodnocení považovat klidně i chvalitebně, výborně, dobře,nedostatečně... že? A vy zřejmě nejste učitelka,protože byste nemohla své kolegy hnát do takového experimentu typu : napiš 200 slovních/ formativnich hodnocení, i když jsi to nikdy nedělal a máš na to asi měsíc. Že si tuto pitomost uvědomily i na MŠMT dokládá ona vyhláška, kterou s autorem tohoto blogu chválíme a naopak se nám nelíbí protiakce pana senátora Drahoše. Toť vše.

Mějte se krásně a místo slovních hodnocení můžete třeba skládat básně!

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS