Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plaga není ministr, který je tu pro učitele. Je proti nim. Vidíme, kým se obklopuje, jak reaguje na kritiku. Koroniáda ukázala, jaké má místo ve vládě. Že se zavřou školy, se ministr školství dozvěděl ( stejně jako my) z tiskové konference, na kterou nebyl ani pozván. Dva týdny o něm nikdo nevěděl. Neustále se vymlouval při otázkách na další postup na epidemiology, sám nic nerozhodl. Pak vydal manuály, o nichž později prohlásil, že je lepší se řídit zdravým rozumem. Je mi ho na jednu stranu líto, protože zpočátku vypadal nadějně. Ale 150 000 kantorů a několik tisíc škol u nás potřebuje rozhodného leadera. Ten tu, bohužel,už dlouho chybí. Panu Plagovi navíc podle mne přitěžuje mezi kolegy kantory ( čili vysokoškoláky) také stranická příslušnost a samozřejmě také účast ve vládě, kterou vede člověk s takovou minulostí, jakou má AB.

3 0
možnosti
Foto

Už minimálně 40 let se ví, na základě zkušeností ze svobodných škol, jak by mělo vypadat vzdělávání dětí.

To co stát provozuje je tvrdá indoktrinace.

0 0
možnosti

Ať je tam Petr nebo Pavel, v současném systému je to vlastně úplně jedno. Koneckonců výsledkem "hyperaktivit" celého zástupu ministrů školství od r. 1990 je totální devastace našeho školství s následkem čím dál většího úpadku vědomostí našich žáků a studentů. A nejen toho - mnohé děti a mladiství mají školy plné zuby již v 5. třídě - a to je velice závažný fakt.

0 0
možnosti
Foto

Nářky etatistů nad tím, že socialismus nefunguje, je podivný. Tohle přece už dávno ví všichni, tak proč ty nářky?

0 0
možnosti

Tak pokud zůstávají ministry Havlíček a Schillerová (s neuvěřitelnými vstupy pro svá rozhodnutí - přes víkend jsem "navnímala"), je pan Plaga člověk na svém místě.

0 0
možnosti

Myslím, že Plaga je opravdu nejhorší ministr, Kromě vyjmenovaných důvodů v blogu bych přidal ještě rušení povinné maturity z matematiky na poslední chvíli. Povede to k nepředvídatelnosti - příště, pokud by se povinná maturita zavedla s předstihem, bude hodně studentů oprávněně čekat, že se to zase zruší.

1 0
možnosti

vidite, a mne pripada pan Plaga jako jeden z mala funkcnich ministru v soucasne koalici

1 1
možnosti
Foto

V jedné z anket byl Robert Plaga hodnocen jako nejhorší ministr současné vlády.

4 0
možnosti

Odvolat Plagu - povolat Sarkoziho!:-)

1 2
možnosti
Foto

Narovinu říkám, že z Vás a jedné zdejší dámy kvetu. ANO by mě nikdo nedonutil volit, ale musela bych se stydět neříct, že po dlouhé době je nad námi ministr, co se nechová jako slon v porcelánu, ale jako rozumný chlap, s nímž lze vést dialog. Neříkám, že něco nebylo chaotické, ale ruku na srdce, jeho původní apely a šíře záběru toho, co by měl kantor vzít v potaz, kde netlačit na pilu, je pro mne konečně někdo, komu není zatěžko děti vnímat opravdu bytostně. A jestli Vám přijde jako špatný a jeho rozhodnutí zmatečná - přiznejte tomu ten zásadní - nebo nemalý, díl obsažený ve věčném kvikotu ublížených učitelek s pocitem nedoceněnosti - a Vám podobných, co vždycky uvidí stromy, ale nevyhodnotí nutnost aktuálně prakticky vidět les. Tedy zásluha a nátlak těch, co nepochopili svou relativní nedůležitost v době, kdy je třeba cosi jiného než školní řád.

Sama vidím, jaké komplikace to celé přináší, vidím a ne že...ale zaprvé mu cosi zřejmě z finančních globálnějších problémů nadiktovala zřejmě čí evidentně jeho strana - a zadruhé - jak říkám, je za tím i evidentně malost a křik někoho, kdo v koronakrizi nikdy neuvidí možnost změn k lepšímu systému. Plaga je pro mne nadvěcák chlap. Což se o Vás říct vážně nedá. Zdraví vás nostalgická Topkařka, aby skutečně jasno bylo.

1 7
možnosti
Foto

Mrzí mě, že tu urážíte učitele. Pracují nyní s enormním nasazením, kdy se věnují zároveň výuce žáků ve škole i na dálku. S politikou nebo konkrétními politickými stranami problém nijak nesouvisí. Negativní hodnocení ministra Plagy zaznělo opakovaně z různých stran - nejen od učitelů, ale i od rodičů nebo studentů...

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.