Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dokud bude jakakoliv vlada rozhodovat o platech statnich zamestnancu, bude vzdy neschopnost kazdeho uspokojit. Ustava nema jeden clanek od vzniku tohoto "caru" papiru, ktery by usmernoval vydaje. Volame byt jako Svycarsko. Prevzal jsem ty dalsi radky ze svycarske federalni Ustavy. Zde jsou.

Ceska Republika musi udrzovat jeji financni prijmy a vydani stale v balanci.

Strop pro celkove vydaje musi byt prijat v rozpoctu. Je pripraven podle ekonomicke situace v blizke budoucnosti.

Nepredvidane vydani financni potreby, muze byt prijato v navysenim stropu s prihledem na paragraf #2. Parlament musi schvalit jakekoliv zvyseni a absolutni vetsina obou komor je potreba ke schvaleni.

Jestlize celkovy vydej z konta Ceske Republiky prekroci strop v paragrafech #2 a #3, uprava prijmu a vydani musi byt vyrovnana pro tento narust vydaju v nadchazejicich letech.

Detaily jsou regulovany zakonem.

Dokazali bychom zit podle tohoto zakona??

0 0
možnosti
Foto

Průměrný důchod v roce 2020 byl 14 427 Kč a v roce 2022 byl průměrný důchod 19 500 Kč. a v roce 2O23 bude průměrný důchod 20 260 Kč Takže důchodce nikdo neobelhal. Pokud se týká školství, tak to dostane přidáno, ale ne plošně jako bylo zvykem. Dostane to ředitel školy a ten rozhodne, kdo si zaslouží přidat více a kdo méně.

2 2
možnosti

Proč pořád ty blbosti odněkud kopírujete ?

8-o

2 1
možnosti
Foto

Jen chvalte Babiše. Možná si někdy, časem (asi za honě dlouhou dobu) uvědomíte, jak velký podíl má Babiš na současné inflaci.

8 1
možnosti

Babiš žil v konjunktuře. Ale i přes růst mezd, platů a důchodů jsme stále chudší příbuzní. A to ministryně vědy tvrdí že v HDP už předbíháme i ty lepší ... Nebýt covidu, nebylo by tak zle ...

1 3
možnosti

Už nikdo, všichni ostatní přišli na řadu už dávno. Až půjdete ze školy domů, zastavte se v nějaké fabrice a zeptejte se, kolik mají slíbeno přidat na letošní rok.

3 0
možnosti

Peníze nejsou a sypání na dluh roztáčí inflaci !!!

7 1
možnosti

Není všem dnům konec. Krize ještě pořádně nezačala. Až propukne, porostou počty nezaměstnaných , průměrné platy půjdou dolů, ale učitelé budou mít své jisté

1 0
možnosti
Foto

Inflace už půjde jenom dolu. Kupní síla obyvatel klesá a energie rovněž.

0 0
možnosti
Foto

Státní dluh se prohlubuje od roku 2020 nepřijatelným tempem. Vláda na takový stav musí reagovat. Zatím to odnesli důchodci a pracovníci školství. Když Babiš v poslanecké sněmovně navrhnul, že by se politici měli přidat a snížit si stotisícové platy, tak ho Fiala ignoroval. Nepochopitelné chování.

8 0
možnosti
Foto

Snížit platy poslanců to je boha pustá demagogie, která je k ničemu a státní rozpočet nezachrání. Babiš to ví a cílím to na jednoduché lidi.

0 2
možnosti
Foto

Biden chce v USA více zdanit bohaté občany a firmy s cílem zastavit stále prohlubující státní dluh a naopak ho během deseti let snížit o 3 biliony dolarů na 28 bilionů USD. Biden to navrhuje, ale všeobecně se nevěří, že by to mohlo projít. U nás co vláda navrhne, to všechno projde, protože se stvořila koalice, která má všude většinu a teď má spoluhráče i na Hradě. Koaliční strany za přístup ke korytu nastolili neototalitu.

6 6
možnosti
Foto

U nás co vláda navrhne, zatím má smysl a logiku. Opozice to ví také, a je jí jedno jestli dluh dál poroste. Vláda chce s opozicí jednat, ale ta zatím jednání s vládou odmítá. Opozici jde o to se zviditelnit a získat voliče a ukázat jim, jak za ně bojuje. Jinak u nás máme milionářskou daň. To vám nějak ušlo. Podnikatel, který bude mít za rok 2022 hrubý příjem například 2 000 000 korun, odvede z 1 867 728 korun patnáctiprocentní daň a ze zbylých 132 272 korun 23 procent.

0 0
možnosti

Z vaší tabulky je patrné, že platy učitelů vzrostly, což se o ostatních profesích říci nedá. Vyšší průměr je dán výhradně zvýšením platů ve státní sféře. Mzdy v soukromém sektoru nestouply vůbec a mnohde i klesly.

7 0
možnosti
Foto

Reálné mzdy klesly učitelům více, než je průměr za celou ČR.

1 0
možnosti
Foto

V podstatě je to tak, že aby mohl člověk ve školství fungovat, musí mít příjmy z jiných činností, nebo se dobrovolně vydává na dráhu chudého šlechtice. On dobrý učitel by měl být vždycky "šlechtic". Než jsem si ke školství přičichl, nikdy by mě nenapadlo jaká fuška to je, věnovat se mu pořádně. Sám se bez mučení přiznávám, že nevím jestli bych ustál celý úvazek.....

5 0
možnosti

To platilo možná tak ještě 10 let zpět.

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.