Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

V19i15l69é36m 28B42a10r51á63k

28. 11. 2023 11:10

A jestli je málo peněz ve vysokém školství, tak zde studuje (spíše učí se jak hacknout naše IT sítě, jak zkonstruovat lepší navádění raket na naše města..) zadarmo (zadarmo) 7500 Rusáků, což je 400-500 mil. Korun za rok.

0 0
možnosti
ZZ

Celkový počet zahraničních studentů je 55 tisíc.

To vyhodíme i Slováky za to, že teď mají vládu, která odmítá vojenskou pomoc Ukrajině ze státních prostředků ?

0 0
možnosti
PS

Rozmazlenci. Tady se dá státu ušetřit . Škola má zabezpečit vzdělání a ne jídlo. U nás žádné školní jídelny nejsou, děti si nosí jídlo z domu v lunchboxech. Nikdo netrpí hlady, děti jsou zdrávy a teplé jídlo mají doma večer.

0 0
možnosti
VB

V74i46l93é56m 81B30a58r86á35k

28. 11. 2023 11:03

Jsem pro, a to co píšete, to nebude v Česku, že? Tisíce předpisů, příkazů, byrokracie.....

Víte, dělám Tříkálovou sbírku. Letos jsem mezi papíry (protokol o zapečetění, rozpečetění pokladniček, čísla účtu) našel k podpisu jakousi dohodu o dobrovolnické službě, protokol o tom, že jsem byl proškolen z bezpečnosti práce a plnou moc na provedení sbírky.

Asi když pustím někoho sednout, tak budu na to podepisovat smlouvu.

0 0
možnosti
ER

E64v19a 75R59o16s19o19v94á

28. 11. 2023 9:11

Oni by to ty deti prezily, studene obedy ve skole. Takhle funguje Skandinavie, a nemaji s tim problem. Teple jsou vecere, u kterych se cela rodina kazdy den sejde.

0 0
možnosti
JK

V řadě škol je kuchyň sro a platy kuchařek jsou výrazně vyšší.

0 0
možnosti
PS

Když v školní kuchyni se cítí podceněni, ať přejdou do restaurací. Otázka je, jak dlouho by v kuchyni restaurace vydrželi, nebo jak dlouho by vydržela ta restaurace

0 1
možnosti
JN

On je spíš problém v tom, že v dnešní době čím dál víc restaurací zeje prázdnotou. Přičemž to není vinou těch kuchařů, ale kvůli tomu, že řada lidí má i díky "úspěšné" politice současné vlády hlouběji do kapsy.

3 2
možnosti
KS

1) nikdo je to nenutí dělat

2) proč školy prodávají obědy za suché z nosu?

0 1
možnosti
JK

Žáci plati jen suroviny, kantoři kompletní náklady. A že jim na to škola přispívá je obdobou toho, když zaměstnavatel přispívá na obědy zaměstnancům. Nevím, kde vidíte problém.

2 0
možnosti
ZD

Vystoupila paní Mazancová o podle toho co jsem četl to poslala přesně do kopru. Přesně tam kde to pan autor nechce mít, podle mne tedy.

1 0
možnosti
JP

Včera zaznělo v debatě v TV, že za posledních 5 let přibylo ve školství 40.000 pracovníků!! Zrušte inkluzi, propusťte asistenty a máte peněz dost. K čemu je asistent, kterým je třeba vyučená kadeřnice s maturitou? Ví vůbec něco o dětech, kterým má pomáhat, nebo je tam jen proto, aby krotila nepřizpůsobivé?

13 0
možnosti
JK

Přesně tak. Inkluze je výrazně dražší, než speciálky a přináší jen problémy. A nejen těm inkludovaným. A pokud nedokáže naučit žáka speciální pedagog, jak pomůže asistent, co sotva odmaturoval ?

1 0
možnosti

Stačí zrušit inkluzi, tudíž asistenty a rázem objem peněz pro nepedagogické pracovníky příjemně vzroste (pokud jsou asistenti nepedagogičti, ehm)

Co se platů učitelů týče, byl by strašně rád za důrazné překopání tabulek. Když bude učitel po třech letech brát to samé co šestnácti, hned se budou nový učitelé lákat lépe. Nemohu si pomoct, že za tři roky ten učitel svojí práci zvládá dostatečně a ne zbylou diferenciaci by měl mít peníze ředitel ve formě odměn.

Zpátky ke kuchařkám. Na jednu stranu mají pracovní dobu, která jim dá dost volného času. Když jsem se podíval, je to o něco málo kratší než 8,5 hodiny a pokud by byl ředitel rozumný, mohlo by to být příjemně kratší a je to ráno, takže odpoledne volné. Já bych za ty peníze ani nevstal, ale je potřeba si uvědomit, že pomocní kuchaři nemají o tolik více v soukromém sektoru, ale tam musí pracovat na směny a o víkendech. Takže se až tak nedivím, že zatím kuchaře do školních jídelen sehnat dokážeme. A nedivím se, že se tam vaří blafy.

3 1
možnosti

Mimochodem, ty odsloužené roky jsou zlo v celém státním aparátu. Skutečně nevidím důvod, aby kuchařka, co tam je 27 let, brala automaticky o pár tisíc více než ta co tam je tři roky.

8 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.