Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc se mně líbí argument mnoha pedagogů (jak chytří jsou!): Průměr platů učitelů je včetně platů ředitelů a včetně nezaručených částí mzdy.

Milí učitelé - on i celorepublikový průměr, se kterým chcete srovnávat je včetně platů ředitelů podniků, státních organizací, vlády a poslanců etc. Samozřejmě také včetně nezaručených částí platu. Navíc pak včetně příplatků za práci přesčas, v noci, o víkendech a svátcích, za pohotovost, práci ve vynucených polohách či zdravotně závadném prostředí.

Pokud chcete průměry (pedagogů i celorepublikový) očistit od těchto přirážek, prosím. Jen nevím, zda vaše platy (tabulkové, neředitelské) nebudou přesahovat obdobně očištěné nominální platy ostatních zaměstnanců o více než 30 %.

Příště si prosím, páni učitelé, poznámky o ředitelích a odměnách odpusťte

1 0
možnosti

Pane Hrubý,

ne každý zaměstnanec musí mít VŠ. Ve školách ano. Uvádění průměr.platů je diskutabilní,ale p. Sárközi to uvádí nejspíš proto,že média všude hovoří o vysokých výplatách učitelů a o jejich častém zvyšování. Šikovný dělník se základ.vzděláním si vydělá víc.

Učitelé mívají výjimečně i noční ( školy v přírodě, lyžařské výcviky a pod.). V sobotu bývají zápisy do 1.tříd nebo např. tvořivé vánoční a velikonoční dílny. Přesčasy bývají zaplaceny např. 100korunou a za zdravotně závažné prostředí lze považovat nadmíru hlučné prostředí (chodba o přestávce, tělocvična nebo jídelna) a nelze použít sluchátka jako jinde. Na ochranné pomůcky není nárok (oblečení a obuv na TV, lyžařské a další vybavení). Vyčerpávající jsou i tzv.dohledy neboli permanentní dozory nad žáky na ZŠ, které narozdíl od zahraničí nemohou vykonávat asistentky. Žák nebo student s nediagnostikovaným psychickým onemocněním může učitele beztrestně napadnout. Pronést zbraň do školy lze.

Mimochodem jeden renomovaný psycholog uvádí současnou pedagogickou práci za nejobtížnější a nejstresovanější zaměstnání u nás.

1 0
možnosti

No jo - měřitelný cíl :-) . Já bych uvažoval podíl na HDP. Jenže, milý pane Sarkozi, to by Vám rostly platy tempem kolem 3 %. A to by se Vám asi nelíbilo. Pak ale, prosím, tento ukazatel nepoužívejte.

0 0
možnosti

V jakých jednotkách je, prosím pěkně levá osa grafu? Snad ne v miliardách.

0 0
možnosti

O svém budoucím povolání jsem se rozhodovala někdy před pětadvaceti lety. Tenkrát jsem byla mladá a naivní (čti blbá) a uvěřila jsem slibům politiků - školství mělo být prioritou. Ta práce je nádherná, úžasná a inspirativní. Učím dobře. Se studenty ani s rodiči nemám problém. Mám tu práci moc ráda. Přesto denodenně lituji, že jsem se rozhodla pro kantořinu.

Mám pocit, že mnou veřejnost pohrdá, každoměsíčně se vytočím při pohledu na svou výplatní pásku a denně mě zlobí systém, který kvalitnímu vzdělávání spíš brání než pomáhá.

Pokud si dala společnost za cíl mít 70-80% populačního ročníku s ukončeným maturitním vzděláním, pak se vlastně není čemu divit - inteligence národa nijak nevzrůstá a s tímhle cílem musíme "namazat" maturitní vzdělání skoro každému. Na maturitní studium jsou přijímány i děti, které by se dřív nedostaly ani na lepší učňovské obory. Děti nic nemusí, když je jedna škola vyhodí, jiná se povdělekm přijme - až doposud byly školy financovány jen podle počtu studentů...

Rozhodovat od stolu se holt nevyplácí. No, hlavně, že si můžeme udělat čárku, jak plníme závazky ohledně vzdělávání.

6 0
možnosti

No , možná to zde bude znít jako troufalost , ale já si myslím , že peněz do školství teče až moc. A výsledky ? Takřka žádné. Pokud by se zrušily některé zcela zbytečné střední školy , některé zcela zbytečné vysoké školy , na základních školách zrušila inkluze a podobné hovadiny , mohli by být zbývající učitelé placeni zlatem...

13 2
možnosti

Ono staci prepocitat plat pedagogu na 1 oducenou hodinu a zjisti se, ze jiz jsou zlatem davno placeni.

2 4
možnosti

No, kdo věří politikům něco jiného než volbu posledního jídla před popravou, trpí závažnou růžovobrýlitidou. ;-)

2 0
možnosti

Autor je zjevně lobista. Nevnímat, že do školství nyní tečou velké peníze, je obrovský kumšt:-)

4 6
možnosti

ale kam tečou..to byste si zase měl zjistit vy...na různé euroškolitele, ovoce, mléčka, nezvládnutou inkluzu Valachové, atd...

5 1
možnosti
Foto

R^ Jasně. Ale nejsou to jen peníze, co lidi vyhání ze škol. Hlasovala jsem nohama i kvůli SM, centralismu a tomu, co se chce po češtinářích. A kvůli totalitě, která na škole vznikne, pokud ji nějaký ředitel řediteluje patnáct let a zřizovatel přehlíží šikanu, diskriminaci, pomluvy a hnus. Vítám na blogu.

5 0
možnosti

Pěkně věcně podáno. Stejně by se dalo o zdravotnictví, o kultuře, ale i o archivnictví; tam všude pracují vysokoškolsky kvalifikovaní pracovníci za zlomkové platy v porovnání s Evropou. Nechápu, proč si to necháme líbit. Nechápu, proč to není zásadní téma nějaké nové opozice. Asi v politice nejsou lidé, kteří by to chtěli vůbec kdy řešit. R^R^R^R^R^!!

5 0
možnosti

V porovnání s kterou Evropou (státy Evropy)?

1 0
možnosti
Foto

Až učitele přestanou věčné Babišovy nesplněné sliby bavit stejně, jako je brzy přestaly bavit od generálního ředitele státního podniku Slibotechna, socana Sobotky, bude mít premiér Babiš spolehlivě brzy ale totálně po chlebě. ;-O!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS