Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nevím...

Ten blog mi připadá jako spekulace o spekulaci a to nikdy nic hodnotného přinést nemůže.:-/

0 2
možnosti
PK

Jen bych ještě dodal, že poslankyně pí Černochová ODS, která se v parlamentu "točí" kolem "bezpečnosti", považuje celé to haló za nedorozumění.

0 1
možnosti
DR

Současná BIS by se měla držet dále nejen od škol.

3 1
možnosti
JN

Zcela trefné a výstižné, karma. R^

4 1
možnosti
PK

Tajná služba by tedy měla uvést konkrétní příklady pro svá tvrzení, vždyť ve stanovách BIS je i skrytý apel na transparentnost: „Služba se ale neuzavírá ani před veřejností a snaží se nalézat cesty, které jí umožňují s občany komunikovat.“ Chce-li si BIS zachovat svou tvář, měla by veřejnosti předložit věrohodné důkazy pro své prozatím konspirační teorie; její analytický tým již určitě vypracoval důsledně zdrojovaný raport.

Chceme skutečně utvářet historické povědomí na základě účelové mytologie a falešných ideologických konstrukcí, a takto bojovat s ruskou hybridní kampaní anebo se poučíme z předchozích omylů a chyb, jakých nám dějiny nabízejí dostatek, a nalezneme - byť trnitou - cestu k nepříteli prostřednictvím pragmatické diplomacie?

Nemusíme být přáteli, stačí být partnery, neboť v sázce není nic menšího než prevence (na níž bychom měli spolupracovat) náhodného či – nedej bože - cíleného jaderného útoku, jemuž jsme v nepříliš vzdálené minulosti unikli jen zázrakem a před nímž ani omylem nejsme v bezpečí ani dnes

5 0
možnosti
Foto

Ten tajný agent BIS - rodič, musel být přinejmenším dvojitým agentem, když donutil BIS jednat proti svým vlastním vyhlášením.

0 1
možnosti
PK

Článek o.k. Před 60 léty jsem se v dějepisu učil, že CCCP nesl 90% tíže 2.války, podíl západní fronty byl s nadsázkou nevýznamný a že Amerika šla do války protože hrozilo ovládnutí celé Evropy Stalinem. Dnes nevím, možná že se to pootočilo příliš od "objektivity", kterou člověk od mládí cítí. Např. že 2.světovou prý rozpoutal společně Hitler se Stalinem.

2 1
možnosti
Foto

Pokud se na vylodění v Normadii podílely pouhé dvě divize, lze snadno vyargumentovat, že SSSR nesl více než 90% tíže války. A že k němu došlo teprve tehdy, až už Sověti mělii nakročeno k hranicím Německa. A každé dítě si umí spočítat, že 1. září 1939 předcházelo 20. září 1939, tedy až v momentu, kdy hrozilo obsazení celého Polska Hitlerem. A že pakt R.-M. byl pouhou smlouvou o spolupráci, nikoliv o spojenectví. A že podobné klauzule o rozdělení zájmových sfér objevují ve smlouvách od 16 století.

1 1
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.