Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

Řešení je prosté, každému učiteli, který není třídním, 1 000 korun odebrat a dát je třídním!

0 0
možnosti
FM

Řešení je prosté! Každému učiteli, který není třídní, 1 000 korun odebrat a přidat je třídním a je to!

0 0
možnosti
JN

Problém je ovšem v tom, že prakticky na každé škole je třídních učitelů mnohem více než netřídních. :-P

0 0
možnosti
Foto

Páni učitelé. Nebrečte. Berete více jak horníci . Porovnejte si ty dvě profese.

1 2
možnosti
VV

Horník bere víc jak uklízečka. Učitel bere víc jak horník. Lékař bere víc jak učitel. A řídící letového provozu bere víc jak lékař. A vyplývá z toho jako něco? Vůbec nic. Jestli je nějaký horník nespokojený se svým příjmem a myslí si, že učitelé se mají lépe, brání mu snad něco, aby s tím seknul, vystudoval (jde to formou dálkového studia) a šel učit?

2 1
možnosti
IM

I15v17a50n 32M53i95n84á86ř

2. 2. 2019 15:09

Zcela konkrétně, hledejme za touto zlovůlí - socany. Pokud kdy něco pedagogům přidali - byly to jen směšně nedůstojné částky. Pravděpodobně je pro ně mnohem důležitější .. oddlužovat dlužníky, podporovat neziskovky, nebo nutit pracující společnost, k přebírání finanční zodpovědnosti za neplatiče alimentů.

1 2
možnosti
JN

Jde o to, čemu říkáte směšná nedůstojná částka. Ono např. těch 15 %, o kolik současná vláda navýšila učitelům platy pro letošní rok, sice není nějaká astronomická částka a mohlo tom určitě být i lepší, ovšem za které předchozí vlády se učitelům navyšovaly platy více? Opravdu jste přesvědčen, že kdyby Babiš místo s ČSSD udělal koalici např. s ODS, tak by se učitelé dočkali vyššího navýšení?

1 0
možnosti
OF

Tady není co řešit.500 Kč na hodinu, co týče výuky i třídnictví. Jinak školství půjde do kytek.

2 1
možnosti

A proč ne 100 000 Kč/h? Ono se takhle od stolu velice dobře rozdává.

Co se platů učitelů týče, jsme na chvostu Evropy, tudíž přidat by se určitě mělo. Sice mají volna jak naděláno, ale statistika mluví jasně. A také by se neměli odrazovat začínající učitelé. Žádné tabulky podle odsloužených let. Za tři roky maximum. Ne, že si to musí dvacet let vysedět ...

1 0
možnosti
LJ

Se všemi vašimi argumenty lze souhlasit. Výše platů se však odvíjí od poptávky po dané profesi. Doktorů je nedostatek, mnoho nám jich odchází za hranice - museli jsme jim přidat. Pro jeden technický časopis dělám rozhovory s šéfy podniků. Jednoho ředitele jsem se zeptal na úroveň platů v jejich podniku. Řekl mi průměrné mzdy u jednotlivých profesí. Podivil jsem se, že pracovníci jedné profese mají o hodně vyšší mzdy. Odpověděl mi, že vedle si postavili Němci fabriku a tu jednu profesi mu začali přetahovat. Následkem toho v těch příjmech nemůžeme hledat logiku. Nemusí se nám to líbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat.

0 1
možnosti
KN

Jenze nemuzete srovnavat soukromy sektor, kde platy reaguji na poptavku a nabidku, a statni, kde se s platem muze pohnout az kdyz to stat schvali a da na to penize. Jinak se drzi v tabulkach, nezavislych na miste, konkurenci, poptavce... platy pedagogu jsou silne podhodnocene, protoze nereagovali na aktualni situaci asi 15 let. Ucitele asi vzdycky nekdo bude delat, ale to neni pasova vyroba, kde se naucite par automatismu a jedete. Kvalita skolstvi stoji na kvalite pedagogu. A pokud chcete dobre pracovniky, musite je zaplatit, jinak sezenete jen ty prumerne nebo podprumerne.

4 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.