Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J42a58n 24R40i80c44h48t51e85r

27. 2. 2019 11:18

"A proti nim lidé z neziskovek, kteří jim radí, jak by to dělali oni, kdyby to uměli... "

Naprosto jedinečné shrnutí činnosti velké části neziskových organizací.R^

12 0
možnosti
VT

Všichni, co byli pro inkluzi, argumentovali m.j. zkvalitněním vzdělávacího procesu těch "méně nadaných". Máloco prospěje dítěti tolik, jako pochvala a úspěch. A právě toto inkludovaní žáci v klasické třídě nikdy nemohou zažít. A na tento zcela jasný fakt stačí obyčejný selský rozum !!![>-]

7 0
možnosti
JK

Výhrady měli nejen pedagogové, ale i velká část rodičů, co jim bylo jasné, že inkluze nenahradí výuku ve třídě s 8 žáky, vyškoleným kantorem a přizpůsobenými osnovami.

7 0
možnosti
Foto

Inkluze je jen spicka ledovce rozkladu ceskeho skolstvi.

Dalsi kapitola je Vysoke skolstvi.

- myslite ze lze za 3 roky bakalarskeho studia vychovat

chemika, ktery ma dostatecnou kvalifikaci aby nezpusobil

prumyslovou havarii ?

- myslite ze ma smysl ucit na VS zahranicni studenty (samoplatce),

kteri maji problemy se stredoskolskymi znalostmi a mysli si ze

si diplom v CR koupi ?

- jaky smysl ma investovat do vybaveni pristroji, budov atd., kdyz pak nejsou penize na lidi(hlavne PGs studenty), kteri by smysluplne pracovali ?

Takhle bych mohl jeste velmi dlouho pokracovat ....

5 0
možnosti

Všechny problémy by vyřešila finanční spoluúčast studentů.

3 0
možnosti
Foto

Učitele ministři z ČSSD nikdy neposlouchali. Byla jich řada a madam Valachová to dotáhla do úplného konce. S pomocí "laurenčíkových" aktivistů všeho možného druhu. Ale tito neučí. V tom je ten malý problém. Všem nasadit druhý cizí jazyk. A přitom se žáci neumí česky bez chyby podepsat. Byl zlikvidován uměle a bez rozmyslu fungující systém. Podobně bylo zlikvidováno učňovské školství. X let postup na střední školu bez přijímacích zkoušek. Tak proč na základní škole se snažit, když mne stejně vezmou? Cíleně byly děti i rodiče vedeny k nepráci v základní škole. Učitele nikdo neposlouchal. Zákon, vyhláška a šmytec. Kolikátá je to již vyhláška o společném vzdělávání? Teda kolikátá její verze? Přitom někteří lidé, kteří tento typ špatné inkluze prosadili, jsou v poradním sboru ministra na další období českého školství.

S Radkem Sarkozi bohužel musím 100%ně souhlasit. Nefunguje to, asi je to rozbitý.

11 1
možnosti

Souhlasím s tím, že druhý jazyk povinně je kravina. Ty hodiny tomu věnované měly být investovány do volitelných předmětů a každý žák si měl mít možnost zvolit, co chce volitelně studovat, zda 2. jazyk, nebo rozšiřovat své znalosti v chemickém semináři, či jiných oborových seminářích apod. Na gymnáziích by to bylo mnohem přínosnější. Já měl na gymplu dva jazyky a z němčiny si pamatuju akorát omluvu, že nemám domácí úkol.

4 0
možnosti
Foto

Za Vaši odvahu karma R^. Bohužel Vaše tvrzení : "...změny nejsou nejprve vyzkoušeny, nýbrž protlačeny shora lobbistickými skupinkami..." se zdá být v naší společnosti mnoho roků zažitým standardem bez ohledu na resorty a odvětví. Proto také dobře míněné pokusy neodborné veřejnosti mimo vypočítavé neziskovky prospět vyčerpaným učitelům, nebo dokonce žákům podporou jejich sebeúcty a jedinečnosti a návratem k etice a lidskosti nutně ztroskotávají. Snad není kolaps neodvratný, snad se nakonec přece jen domluvíme, že všichni chceme totéž. Vám přeji s úctou sílu do Vaši další smysluplné práce.

9 0
možnosti
VS

"A nikdo Finsku nevyhrožuje, že porušuje mezinárodní úmluvy, ani ho nepohání ho před evropský soud, jak se stalo České republice v známém případu D.H."

Jestli to nebude tím, že tohle se ve Finsku nedělo...

1 0
možnosti
Foto

Neděje se to ani u nás...

0 0
možnosti
PJ

Valachová nebyla ani tak ministryně (to že je někdo blbej, to je v politice spíš výhoda), ale to, co provedla s kámoškama z neziskovek, za to se může psáthrdě a s titulem - exministr-zločinec. A to, že je z ĆSSD je signifikantní.

11 2
možnosti
PS

Sice se opakuji ale....

Ptám se syna tak jak to vypadá s tím klukem yx který byl v rámci inkluze dosazen do vaší třídy. Ještě pořád nadává učitelům a vykřikuje sprostá slova při hodině? Už ne učitelé totiž zjistili že když mu nechají mobil tak si hraje a nezlobí.

Děti ho nemají rádi protože oni prostě nechápou ten dvojí metr když oni poznámku dostanou a tento žák ne. Děti nechodí kolem horké kaše a dávají mu to řádně spapat jsou upřímné a veškerá korektnost jim nic neříká. Experiment jménem inkluze se nepodařil stálo to miliardy a nic ticho po pěšině odpovědnost nikdo nenese.

PS: a neziskovky je kapitola sama pro sebe. Dělí se na ty potřebné typu horská služba a na ty kde končí lidé kteří nikde jinde nemají šanci nebo si neziskovek dělají ziskovky. Ale jakmile vytáhnete téma "parazitních neziskovek" tak se jejich zaměstnanci ihned ozvou že existují neziskovky typu hospic.

29 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS