Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Mě učili vždy jen vystudovaní pedagogové a našli se mezi nimi úplně strašní lidé, kteří nemají ve školství co pohledávat. Takovou zkušenost udělal prakticky každý, snad mimo hodně prestižní školy, takže těch strašných existuje MNOHO a pedagogické vzdělání s tím nemá příliš co dělat.

Mimochodem, nejsme republika banánová, ale řepková.:-)

1 1
možnosti
Foto

Doporučuji nepodléhat iluzi, že vás na ZŠ učili lidé bez pedagogického vzdělání. Nekvalifikovaných učitelů je pouze 2,4 % z celkového počtu učitelů. Tedy například na 2. stupni ZŠ jich není ani jeden tisíc...

0 0
možnosti
RC

Popirate sam sebe. V tabulce mate jasne napsano, ze nekvalifikovanych je 7%. Navic cela tretina z nich si kvalifikaci NEDOPLNUJE.

A z meho pohledu jako rodice je nekvalifikovany i takovy ucitel, ktery uci neco, na co nema aprobaci. A to je jev naprosto bezny.

1 0
možnosti
MK

M15i24l87a36n 45K46e22s60l

18. 4. 2021 22:16

No,že to není to pravé všichni vědí.Co však dělat,aby k tomu nemuselo dojít..Babo raď.Továrny,stavební podniky někdy i zdravotnictví to mají jednodušší.Naberou pracovníky na Ukrajině a i jinde.Ti by školám asi moc nepomohli.Znáte li někoho,kdo zná lepší řešení dejte to na vědomost.

0 0
možnosti
JM

J24i34ř36í 92M17l92s

18. 4. 2021 22:06

Můj kamarád (dnes majitel několika úspěšných IT firem) učil léta na základní a střední škole informatiku. Samozřejmě bez příslušného pedagogického vzdělání.

Dodnes na něj jeho tehdejší žáci vzpomínají jako na výborného učitele a říkají, že opravdu naučil...

3 0
možnosti
Foto

Člověk, který vystuduje chemii a nemá pedagogické vzdělání, asi dá žákům z chemie více, než vystudovaný pedagog se specializací občanská nauka nebo český jazyk nebo tělocvik, který na doplnění počtu hodin vezme i tu chemii. Přitom první je považován za nekvalifikovaného.

A většinou proti zákonu kvičí právě ti vystudovaní pedagogové v oborech typu společenské vědy.

5 1
možnosti
PV

P28a70v96e53l 65V68é62b42r

18. 4. 2021 21:16

Nu, a v čem mi pomůže pedagogické vzdělání, mám-li např. vysvětlit Ohmův zákon? Rozhodující je přece znalost problematiky (a chuť učit) a ne znalost jakéhosi náboženství, nazývaného pedagogické vzdělání (Teorie rákosky? Makarenko včera s dnes? Jak toho fracka neztřískat?).

4 1
možnosti
JK

Tak to by úplně komplet všichni rodiče včetně otců-taxikářů, prodavačů a policistů měli být schopni naučit svoje potomky jak řešení kvadratické rovnice, tak významu francouzské revoluce 1848, protože to všichni brali a ten, kdo je to učil, tomu rozuměl.

2 0
možnosti
RC

1) dnes mate casto moznost poznat ucitele, ktery nema odpovidajici vzdelani (treba proto, ze nema odpovidajici titul).

2) ale nemate VUBEC sanci poznat, zda vase dite vyucuje aprobovany clovek. A to je pritom TAKE problem a ne maly. Tohle vam nevadi? Ze treba matiku uci clovek, ktery se s ni setkal naposledy na stredni skole?

1 0
možnosti
MP

No nevím - během své dlouhé školní docházky jsem měl učitele s pedagogickým vzděláním a byla to naprostá katastrofa a učitele bez něho a byli perfektní. Je to v lidech a ne v papíru :-)

5 1
možnosti
Foto

Samozřejmě y že jde i o ten papír. Je to jakýsi doklad o tom, že daný člověk je schopen učit.

Jistě může být i dobrý učitel bez papírů, ale ten má možnost si formální vzdělání dodělat.

Děti mají jen jeden život, to opravdu není v pořádku experimentovat tím, že je dáte na zodpovědnost jen tak někomu.

1 2
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.