Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NH

to jako školáci budou zase doma, aby chránili seniory? to je zvrácený přístup. Děcka se promoří a budou mít aspoň imunitu

14 3
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 15.12.2021

Včera provedeno celkem 108 940 testů

Z toho

85 % negativních a tedy bezpříznakových

8 % pozitivních bezpříznakových

7 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

3 1
možnosti
Foto

Používáte chybnou implikaci. Že je někdo negativní, neznamená automaticky, že je bezpříznakový. Spousta lidí se jde testovat proto, že mají nebo krátce před tím měli příznaky respiračního onemocnení.

2 0
možnosti
MJ

Přes rok jsou děti systematicky stresovány omezováním styku s vrstevníky, zakazováním různých aktivit, nošením respirátorů ve škole, separací očkovaných a neočkovaných a pak se divíme, že se jejich imunita zhoršila a hospitalizace u dětí stouply na dvojnásobek oproti maximu z března? Divit se tomu za těchto okolností snad může jenom hlupák... Kromě toho udávané počty nejsou počty nakažených, nýbrž jen počty pozitivních PCR testů (korektně i falešně pozitivních). PCR test zjišťuje přítomnost viru (i mrtvého) v nose a rozhodně neznamená, že jedinec je virem nakažený nebo že je přenašeč... Takže už výchozí předpoklady k následujícím dalekosáhlým závěrům jsou naprosto chybné.

10 2
možnosti
JD

Ano, školy v září letošního i loňského roku byly startovacím místem pro Covid. Situace byla katastrofální. Naštěstí se situace dnes zlepšuje! Řešením je testování dětí. Každodenní! Tak, jako třeba u sousedů v Rakousku.

3 7
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
Foto

To je jeden pohled lidí, kteří si myslí, že vytlačí tento koronavirus z populace. To je ale obrovský omyl, který pomalu začíná docházet i odborné veřejnosti, která tento názor také zastávala.

Je třeba se k tomuto problému postavit stejně, jako jsme se ještě před dvěma léty stavěli ke chřipkovým onemocněním.

24 2
možnosti
Foto

Je mi velice líto, ale vás bych za učitele nechtěl a ani pro moje děti. Jako jedinec vychovaný skutečným životem vím, že se společnost nikdy nechová podle nějakých grafů a tabulek. Ty slouží k tomu, aby se nějakým způsobem mohlo odhadnout, že se tak asi chovali. A jak se tedy zařídit, pakliže se tak budou chovat i v budoucnosti. A pakliže vezmu vámi předloženou analýzu vážně, tak musím dojít k názoru, že není vlastně jiného východiska než zrušit školy jako takové, protože dle vámi předložených návrhů již nemohou plnit úlohu kvůli které existují. Ty školy tu jsou pro výchovu děti a ne ty, kteří je řídí. Zvláště pak ne ty, kteří se uchylují k „sofistikovaným“ analýzám, kde děti slouží jen jako mrtvé objekty a čísla. Jediné, s čím mohu souhlasit je fakt, že dosluhující ministr školství by se spíše hodil na pozici kontrolora stupně ostrosti tužek používaných při výuce.

18 5
možnosti
ZZ

Takže jste si opět na všechny plivnul a cítíte se být vševědoucím hrdinou.

Covid školami prošel, aniž vy byste si toho všimnul. Učitelé to ale ví z první ruky dle pozitivních testů svých žáků. Došlo na slova odborníků - kterým vy pochopitelně nejste.

Naštěstí tento vir už nemá už takovou sílu a reprodukční číslo se naštěstí snižuje, ale kdo ví jak to bude s dalšími variantami a jak budeme na ně odolní.

Školy naštěstí uzavřeny nebyly plošně, ale pouze lokálně tam, kde byla virová nálož prokazatelně nejvyšší - a to je dobře.

:-P

6 1
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.